Aktuality

Talentové skúšky do tanečného odboru

Plagat JPG A4

Viete ako bude po škole tráviť čas vaše dieťa? Tanec, hudba, výtvarné umenie alebo divadlo?

Tanečný klub Martico New Age a Súkromná základná umelecká škola už 12. školský rok otvára svoje brány pre nové umelecky a pohybovo zamerané deti a mládež. V školskom roku 2020/2021 budú pedagógovia rozvíjať talent svojich žiakov v tanečnom, hudobnom, literárno-dramatickom a výtvarnom odbore. Nadanie detí škola neskrýva len v tanečných sálach, ateliéri a učebniach. Prezentujú sa na celoslovenských aj medzinárodných súťažiach a podujatiach. Pedagógovia pravidelne organizujú vystúpenia a výstavy pre rodičov aj pre verejnosť, tanečno-kreatívne letné a prázdninové tábory. Tanečný klub, ktorý pri umeleckej škole pôsobí je jeden z nejlepších centier tanca na Slovensku. Jeho tanečníci a tréneri získali mnoho titulov Majstra Slovenska, titul Majstra Sveta aj Európy v moderných tanečných štýloch disco, hip-hop, street show a show dance. Pohybová príprava je k dispozícii pre deti už od 3 rokov. Hudobný odbor aktuálne zahŕňa gitaru a klavír, kde sa naši hudobníci pravidelne zúčastňujú rôznych koncertov, vystúpení aj súťaží. Výtvarná a literárno-dramatická príprava  od predškolského veku 5-6 rokov. Prihlásiť sa však pravdaže môžu aj žiaci zákadných a stredných škôl, rovnako aj dospelí záujemcovia . Súkromnú základnú umeleckú školu a Tanečný klub Martico New Age nájdete po ceste na Skanzen pri tenisových kurtoch Penziónu Ľadoveň. Prihlásiť sa je možné až do 14.septembra 2020.

Kedy:
od stredy 2.9. 2020 do 14.9.2020

Kde: Súkromná základná umelecká škola, Michaelliho 6 Martin                                           Tanečné centrum Martico New Age 

(viac…)

Úspechy, víťazstvá, ale najmä radosť z tanca.

Dva tituly Majstra Slovenska, dva tituly vicemajstra Slovenska a dva tituly 2. vicemajstra Slovenska. Týmito úspechmi sa môžu za sezónu 2017 hrdiť tanečníci skupiny Martico New Age a Súkromnej základnej umeleckej školy. Na tréningoch sa venujú rôznym tanečným technikám a prechádzajú cez tanečnú prípravku, základy gymnastiky, klasického a aj ľudového tanca. Úspechy však tanečníci získavajú na poli tanca moderného a to najmä v populárnych štýloch disco, hip-hop a street dance. Už 9 rokov trávi v tanečných sálach s výhľadom na Jahodnícke háje viac než 150 tanečníkov. Tancujú nielen pre medaily a víťazné poháre. Ich hlavnou motiváciou je radosť z pohybu, tanca, nových skúseností, priateľstiev. Úspechy sú pridanou a pravdaže príjemnou hodnotou. V tejto sezóne sa tanečníkom podarilo získať zlato Street dance show choreografiou Don´t mess with my dreams v juniorskej vekovej kategórii a It´s time to switch the roles v kategórii dospelých nad 30 rokov. Autorkou oboch choreografií je Mgr. Monika Buvalová, ktorá je zároveň aj trénerkou oboch tímov, lektorkou v rôznych tanečných kluboch a úspešnou aktívnou tanečníčkou. Juniorov priviedla ku víťazstvu na vrcholnom Slovenskom podujatí už druhý krát, pre najstarších „dospelákov“ to bol zlatý hattrick. Choreografie uspeli nielen zaujímavými tanečnými variáciami ale aj originálnym nápadom, kostýmami, výberom hudby a prejavom tanečníkov. Strieborné boli v Martico New Age tento rok disco skupiny. Juniorská s názvom A-team, ktorej autorom je mladý choreograf a tanečník Mirko Figura a skupina vo vekovej kategórii deti mini (do 7 rokov). Najmladšiu skupinu súťažiacich detí trénuje a pripravuje Miriam Berešíková, takisto aktívna tanečníčka, trénerka a choreografka. Okrem disco skupiny pripravila na súťažný tanečný parket aj malých sólistov a tanečné duo Romanku Zvodovú a Nellku Lukášikovú, ktoré si na majstrovstvách vytancovali bronzové medaily. S  „Miniskami“ však nedosiahla úspechy len doma na Slovensku. V júni priniesol celý „Mini-tím“ Martico New Age do Martina zlatý a strieborný Svetový pohár. V Disciplíne Dance Star mini na Majstrovstvách Sveta Disco v Chomutove si vytancovala skupinka striebro a Samko Hošták si na stupni víťazov hrdo vypočul aj Slovenskú hymnu za titul Majstra Sveta. Po krátkej letnej pauze sa všetci spolu opäť stretli na letnom sústredení a pripravujú sa na Majstrovstvá Európy, ktoré budú prebiehať v Ústí nad Labem.

Mgr. Lucia Bondová

 

Aj mamičky si žijú svoj veľký hophipový sen.

Písal sa rok 2013 a mamičky sprevádzajúce svoje deti na hophiipovej  sutaži videli na parkovisku pri hale rozcvicovat sa pre nich v cudnom obleceni a poskakovat na cudnu hudbu partiu starsich ludi. Mali  z toho zábavu, no ked im trenerka nasich deti Monika Buvalova povedala, ze ide o kategoriu HVK 2, cize dospelakov po 31 vzbudilo to v nich velky respekt. Ako to, že sa nehanbia vystupovat pred publikom, kedy to stihnu natrenovat? Od tejto doby nebolo jednej spolocnej chvile pri cakani deti pred tanecnou skolou, kedy mamicky nediskutovali na temu mamickovskeho tanca. Slovo dalo slovo a na mikulasskom vecierku sa mamicky s trenerkou dohodli, ze to vyskusaju. Nazbieralo sa ich 11 odvazlivcov.

Prvy trening bol pre nas velmi smiesny. Damy vo veku (31 -50 rokov), ktore bezne do prace chodime v lodickach a drzime nase telo tak vzpriamene, co by sme 30 cm pravitko zjedli, museli sme sa v teniskach a v zohnutych kolenach a chrbtoch pohupávať sťa opice v rytme hiphopu, ktory sme poculi doposial znieť len z detskych izieb nasich pubertalnych dcer. Na začiatku sme to brali nie ako trening, ale ako nejake sportove vyzitie po praci. No ked prisiel april a zacali sa riesit kostymy, doprava a ubytovanie v Kosiciach, kde sa kazdorocne konaju Majstrovstva Slovenska, doslo nam, ze vycuvat sa neda. Nechcite vediet, aka to bola pre nas hrozna trema postavit sa pred velke publikum, porotu a pred svoje deti a manželov a odtancovat necele 3 minuty. Ale poviem Vám, bol to zazitok. Neopisatelny zazitok – adrenalín, potlesk, zaslzene očká nasich detí, Na prve vystupenie sme boli hrde. Bol z toho bronz. Zrazu bol o tuto kategoriu u mamiciek velky zaujem. Prihlasilo sa na buduci rok skoro 30 mamiciek, no uspokojili sme len 24, co je maximalny pocet tanecnikov, ktori mozu hiphopovu formaciu tancovat. V druhom roku sme ziskali na Slovenskych majstrovstvach zlato.

Tento rok sme zlato obhajili, dostali sme sa na ME , kde sme skoncili tretie a prvy krat sme sa nominali aj na Majstrovstva sveta v rakuskom Grazi, kde sme skoncili na vynikajucom 4 mieste. Pre niekoho zemiakova, no pre nás velmi cenna medaila. A tak sa teraz aj my sa rozcvicujeme v cudnom obleceni a poskakujeme na cudnu hudbu na parkovisku uz treti rok.

text: Michaela Kováčiková, foto: archív MNA

Natáčanie videopozvánky

Ako by chceli mladé baby stráviť piatok? Predsa jednoznačne na natáčaní pozvánky na hiphop party v Novom Meste nad Váhom! Nie vážne, odmysliac fakt, že v poloopustenej budove je v tomto ročnom období vcelku zima, to boli riadne srandy. Veď predsa nás zahriala tá láska k tancu od srdiečka. A ešte čajík. Niečo takéto sme robili prvý krát a musím povedať, že by som si to bez váhania zopakovala. Kamery, blikajúce svetlá, biela para čo splývala s našim dychom…dosť profesionálne. A výsledok stojí za tie 4 hodiny zimy. Byť vami, isto prídem na tú party lebo keď má niečo takúto hustú pozvánku, tak to predsa musí byť pecka.

text: Daniela Repelová, foto: archív MNA

Tanečníci Martico New Age úspešní na celom Slovensku

Tanečná skupina Martico New Age rozbehla tohtoročnú sezónu vo veľkom. Od januára tanečníci z New Age stihli odsúťažiť už na piatich celoslovenských podujatiach, nazbierať body Slovenského tanečného pohára a posunúť svojich tanečníkov do najvyšších tanečných kategórií a to vo všetkých vekových skupinách – mini, deti, juniori a aj dospelí. Súťažili v Martine, Bratislave, Považskej Bystrici a v Leviciach a spolu do klubu priniesli jedenásť zlatých, štyri strieborné a štyri bronzové medaile v tanečných disciplínach Disco a Hip-hop sólo, duo aj skupiny. (viac…)

Martico New Age v médiách!

Tento rok sa nám podarilo vybojovať hneď niekoľko titulov, pričom ten najcennejší – titul 2. vicemajstra sveta – neostal bez povšimnutia ani pred zrakmi verejnosti. Prečítajte si článok, ktorý o nás napísali v regionálnych novinách. Prikladáme aj odkaz na reportáž TVT, kde od 0:30 minúty si môžete pozrieť rozhovor s inštruktorkami a úspešnými tanečníčkami tanečnej skupiny Martico New Age.

Sme veľmi radi, že môžeme takýmto spôsobom reprezentovať vo svete nielen naše mesto Martin, ale aj celú Slovenskú republiku. (viac…)

Sme 2. vicemajstri Sveta!

Sme 2. vicemajstri Sveta!

V tanečnej disciplíne Street dance show formácie sme spomedzi 17 formácií z rôznych krajín Sveta priniesli na Slovensko bronzovú trofej za choreografiu Super Mario Love. Choreografka Monika Buvalová so svojimi tanečníčkami sa na Majstrovstvá Sveta pripravovali krátko, ale veľmi intenzívne a striebornú nomináciu z Majstrovstiev Slovenska 2015 premenili na Svetový bronz.

Mini Martico New Age Cup 2015

Tanečná skupina Martico New Age v spolupráci so Súkromnou základnou umeleckou školou Michaelliho 6, Martin organizujú už po tretíkrát celoslovenskú tanečnú súťaž Mini Martico New Age Cup 2015.
Súťažiť sa bude v disciplínach:

  • Disco
  • Hip-hop
  • Street
  • Show
  • Open

Kedy: 24.10.2015
Kde: DO Strojár

Pre viac informácií píšte na lucia.kucia@gmail.com alebo volajte na 0917 601 101.

Ďakujeme za podporu!

Mesto Martin pravidelne podporuje našu činnosť a našich tanečníkov. Podporuje nás nielen finančne, ale aj poskytnutím priestoru na verejnú prezentáciu.

Veľká vďaka patrí aj poslancom mestskej časti Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany za podporu našej účasti na Majstrovstvách Európy 2015 v Hip-hop v Poľskom meste Kielce.

Ďakujeme.

logo mesta Martin

Kontakt

Benkova 6

036 01 Martin

IČO: 42069572

Tel: +421 917 601 101

E-mail: lucia.kucia@gmail.com

Inšpirujte sa

Whatch us on Youtube. Sleduj nás na Facebooku